En friskole er en uafhængig skole, der tilbyder en alternativ pædagogik i mindre klasser med fokus på både faglig udvikling og personlig dannelse. Vores skole giver plads til:
Frihed til at være selvbestemmende over vores hverdag
At kunne tænke frit og have indflydelse på og ansvar for, hvordan skoledagen forløber, og hvordan vi bedst lærer og udvikler os
Frihed til at kunne være, hvad man er – N.F.S Grundtvig
At kunne udvikle sig frit og finde sin egen identitet og plads i et støttende mangfoldigt fællesskab
Frihed til at prioritere værdier der går forud for faglig læring
At skabe læringsmiljøer, hvor trivsel og tryghed er en anerkendt forudsætning for succes i læring og udvikling
Hvad gør friskoler unikke?

En friskole er underlagt “lov om friskoler” og følger de samme grundlæggende krav som folkeskolen, men er uafhængig af den statslige folkeskole.
Vi tilbyder undervisning i små hold eller klasser og giver eleverne frihed til at udvikle sig i deres eget tempo, med større plads til kreativitet og individuel opmærksomhed. Skolen følger det vejledende timeantal, som også findes i folkeskolen.
Skolen ledes af sin egen ledelse, som håndterer alle administrative opgaver og initiativer. Dette betyder, at beslutninger træffes hurtigt og tæt på de faktiske behov, hvilket gør det nemt at omsætte idéer og planer til konkrete handlinger.
Læring handler om menneskets dannelse i et levende fællesskab
I en Grundtvigsk friskole er læring ikke kun faglig, men også proces af dannelse i et levende fællesskab. Et tæt samarbejde mellem skole, hjem og lokalsamfund er derfor centralt. Et tilvalg af en friskole indebærer tilvalget af et fællesskab. Som friskoleforælder er man en aktiv del af fællesskabet, og engagerer sig i sit barns skolegang, ved at deltage i skolens arrangementer og aktiviteter. På samme måde engagerer friskolen sig i det hele barn – inklusiv dets fællesskaber, trivsel og grundlæggende dannelse.